سبکهای هویت
ارائهی یک تعریف جامع ودقیق از هویت کار آسانی نیست با توجه به این وضع در ششمین کنفرانس، جامعهی پژوهش برای تشکیل هویت ” SRIF [1]،۱۹۹۹ ” موضوع محورهای آن، یافتن فرایندهایی جهت یک تعریف مناسب، و یکپارچگی تعاریف متعدد از هویت بود، مارشال [۲](۱۹۹۹) دلیل این ناهماهنگی را، اجزای متعدد این سازه میداند چرا که تاکید بیشتر بر یک یا دو فرایند آن سبب نامتوازن شدن تعریف یکپارچه از آن میشود (شکر کن وهمکارن، ۱۳۸۰).
البته باید توجه داشت موضوع هویت و نحوهی شکلگیری آن مختص رشتهی خاصی نیست و در حوزهای علمی چون روانشناسی، علوم سیاسی و حتی در ادبیات هم کار شده است. در روانشناسی به سهم خود در هر کدام از شاخههای آن نیز مثل روانشناسی رشد، شخصیت،روانشناسی اجتماعی نیز مطرح شده است. این موضوع دلیلی بر اهمیت و وسیع بودن این حوزه را میرساند.
هویت در دوران بزرگسالی به صورت یک کل منسجم و ترکیب یافته از ارزشها، رفتارها، نقشها و مهارتهای مختلف شناختی و اخلاقی تبدیل میشود که هم به گذشته فرد مرتبط میشود وهم جهتگیری وی را به آینده شکل میدهد (برزونسکی، ۲۰۰۲).
مارسیا معتقد است هویت تغیر در کارکرد مفهوم خود، درونی کردن ارزشها، اهداف، انتظارات و فرایندهای خودتنظیمی است. یافتن مفهوم فردی از ثبات در فرد خود را نشان میدهد (۱۹۹۸، سعادتی شامپر و همکاران، ۱۳۸۶).
۱.Society Forrearch on identity Formation
۲٫Mrshal
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 454
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0